Agnieszka Włodarczyk wygrała z Jakubem Sićko

Na zdjęciu Włodarczyk i Sićko
wlodarczyk-sickoJak donosi „Na żywo”, Agnieszka Włodarczyk (33 l.) dostanie niezły zastrzyk gotówki. Jej były ukochany ma jej ponoć zapłacić aż milion złotych!

Włodarczyk od dłuższego czasu jest związana z Mikołajem Krawczykiem.

Choć wokół tego związku nie brakuje kontrowersji, para niewzruszenie cały czas trzyma się razem.

Nie wszyscy być może wiedzą, że zanim związała się z ojcem dzieci Anety Zając, była przez 7 lat w związku z niejakim Jakubem Sićko.

Planowali wspólną przyszłość i wili gniazdko.

Związek nie przetrwał jednak próby czasu.

Choć nie byli małżeństwem, jak donosi “Na żywo”, dorobili się wspólnego majątku.

Chodzi o dom, który budowali na Mazurach. To on stał się kością niezgody między byłą już parą.

Tygodnik informuje, że choć posiadłość leży na działce należącej do Sićko, to do jego budowy w znacznej części dokładała się także Włodarczyk.

Problem w tym, że były partner nie chciał uregulować kwestii finansowych z aktorką tak, jak ona by sobie tego życzyła.

“Początkowo Kuba nie chciał się dogadać z Agnieszką.

Uznał, że dom powinien być jego, skoro ona i tak po rozstaniu nigdy tam nie przyjeżdżała – mówi znajoma Sićki.

Później zamierzał Agnieszkę spłacać w ratach, ale nie chciała o tym słyszeć.

Po wielu kłótniach i sprawie w sądzie, wreszcie udało im się porozumieć” – czytamy w “Na żywo”.

“Kuba musi zapłacić Agnieszce ponad milion złotych. Wcześniej chciał jej oddać inną nieruchomość, ale ona była niewzruszona” – dodaje informator tygodnika.
źródło: pomponik.pl

Biografia Agnieszki

Agnieszka Włodarczyk (ur. 13 grudnia 1980 w Sławnie) – polska aktorka i piosenkarka.
W 1995 wzięła udział w konkursie Miss Polski Nastolatek[1]. W 1996 zadebiutowała w Teatrze Studio Buffo w spektaklu Janusza Józefowicza, Tyle miłości. Zagrała tam również w musicalu Metro[2]. W 1996 pojawiła się także w teledysku K.A.S.Y. do piosenki „Reklama”[2].
W 1997 zagrała tytułową rolę w filmie Macieja Ślesickiego pt. Sara. W latach 1997–1998 grała w serialu 13 posterunek, a w 2000 w jego kontynuacji − 13 posterunek 2. Zagrała również w takich serialach jak: Plebania, Zostać miss i Zostać miss 2, Dziki i Dziki 2: Pojedynek oraz Pierwsza miłość.
W 2005 wzięła udział w I edycji programu Taniec z gwiazdami, gdzie w parze z Michałem Skawińskim zajęła 7. miejsce[2].
W 2006 nagrała piosenkę „Słońce rośnie w nas” do filmu Job, czyli ostatnia szara komórka, w którym również zagrała[2].
W 2007 zwyciężyła I edycję programu Jak oni śpiewają, pokonując w finale Nataszę Urbańską z 65 procentową przewagą głosów[3]. Dzięki temu otrzymała Brylantowy Mikrofon oraz kontrakt na nagranie własnej płyty. Wydała również maxi-singel, który sprzedał się w nakładzie ok. 20 tys. egzemplarzy[4] i uzyskał status platynowej płyty[5]. 30 listopada 2007 ukazał się jej pierwszy album studyjny zatytułowany Nie dla oka…. Przy tworzeniu płyty Włodarczyk współpracowała m.in. z Liberem, Robertem Jansonem, Sylwią Grzeszczak, Tabbem, Doniem, Piotrem Bukartykiem, Krzysztofem Antkowiakiem, Dużym Pe oraz Leszkiem Kamińskim[6]. Album promowany był singlem „Zawsze byłam”. Uzyskał status złotej płyty[7], sprzedawszy się w nakładzie ok. 15 tys. egzemplarzy[4].
W 2008 Włodarczyk wydała kolejne single: „Bez makijażu”[8], „Pokochać ciszę”[9] i „To on”[2]. W tym samym roku wzięła udział w III edycji programu Gwiazdy tańczą na lodzie, zajmując w parze z Łukaszem Jóźwiakiem 2. miejsce[2].
W 2009 wydała singel „Czas pokaże”[10], który znalazł się na wakacyjnej składance radia RMF FM, RMF FM – muzyka najlepsza pod słońcem 2009[11]. W tym samym roku wzięła udział w VI, mistrzowskiej edycji programu Jak oni śpiewają, w której zajęła 2. miejsce[12].
25 lipca 2010 wystąpiła na Festiwalu Piosenki Rosyjskiej w Zielonej Górze. Za wykonanie piosenki „Opiat’ mietiel’” zajęła 2. miejsce i zdobyła Srebrny Samowar[13].
W kwietniu 2011 ukazał się teledysk do piosenki „Pomaganie jest trendy”, którą Włodarczyk charytatywnie nagrała wraz z innymi wykonawcami[14]. 22 listopada tego samego roku ukazała się jej płyta z kolędami zatytułowana Najpiękniejsze polskie kolędy[15].
29 lipca 2013 w serwisie YouTube Włodarczyk opublikowała singel zatytułowany „Twoja mała Aga”, który skomponował Marek Kościkiewicz, a napisał Konrad Biliński[16]. Radiowa premiera utworu odbyła się w Pierwszym Programie Polskiego Radia[17].
8 marca 2014 telewizja Polsat rozpocznie emisję pierwszej edycji programu Twoja twarz brzmi znajomo z udziałem Włodarczyk[18].
Aktorka wielokrotnie brała udział w erotycznych sesjach zdjęciowych dla magazynów „Playboy”[19][20], „CKM”[21][22] i „Maxim”[23].
Na scenie występowała m.in. u boku Maryli Rodowicz[24], Alicji Majewskiej[25], Krzysztofa Antkowiaka[26] oraz solistki operowej Justyny Reczeniedi[27].

Życie prywatne
Jej rodzice rozwiedli się, gdy miała dwa lata[9]. Ma młodszego brata, Roberta, który jest synem jej matki Anny Stasiukiewicz z drugiego małżeństwa[28]. W dzieciństwie mieszkała m.in. w Ciechanowie, Poznaniu i Darłowie. Następnie zamieszkała w Warszawie[9].
Na początku swojej kariery związana była z prezenterem telewizyjnym Rafałem Kosińskim[9]. W 2011, po dziewięciu latach związku rozstała się z Jakubem Sićko[29]. W 2012 związała się z aktorem Mikołajem Krawczykiem[30]. W kwietniu 2013 para zaręczyła się[31].

Filmografia
Filmy fabularne
1997: Sara – jako Sara
2000: Pierwszy milion – jako blond piękność
2001: Poranek kojota – jako pielęgniarka
2002: E=mc² – jako Stella, dziewczyna „Ramzesa”
2002: Rób swoje, ryzyko jest twoje – jako Telimena Hofman, bohaterka serialu
2004: Nigdy w życiu! – jako Jola Zabłocka, druga żona Tomasza Kozłowskiego
2006: Job, czyli ostatnia szara komórka – jako Karolina, dziewczyna „Adiego”
2012: Kac Wawa − jako Beata

Seriale telewizyjne
1997–1998: 13 posterunek – jako Agnieszka
1999: Pierwszy milion – jako prostytutka
2000: 13 posterunek 2 – jako Agnieszka
2000: Na dobre i na złe odc. 46 Niefortunny skok – jako Basia, dziewczyna Mirka
2000: Świat według Kiepskich odc. 53 Pała czyli dwója – jako kuzynka
2001: Zostać miss – jako Tekla Kaczmarek, uczestniczka konkursu
2001–2003, 2005–2008, 2010–2012: Plebania – jako Wiktoria „Wiki” Potoczny, siostra księdza Adama
2003: Zostać miss 2 – jako Tekla Kaczmarek, uczestniczka konkursu „Miss Venus”
2004: Dziki – jako Magda Lipska, właścicielka baru
2004: Kryminalni odc. 3 Klub – jako Katarzyna Litycka
2004: Rodzinka odc. 15 Rekiny finansjery – jako Agata Krupa, żona Wieśka
2004: Talki z resztą – jako Zuzka, narzeczona Kazika
2005: Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście – jako Olga Wojnowska „Wenus”
2005: Dziki 2: Pojedynek – jako Magda Lipska, właścicielka baru
2006–2010: My Baby – jako Zosia, córka Urszuli
2007: Ja wam pokażę! – jako Irenka, sekretarka redaktora naczelnego
2008: Daleko od noszy odc. 162 Hotel pod kroplówką – jako pani Przypióra, inspektor Krajowego Zrzeszenia Hotelarskiego
2009–2012: Pierwsza miłość – jako Anna Bilewska

Teatr Telewizji
1998: Cesarska miłość (reż. Leszek Wosiewicz) – jako Szwagierka Naryszkina
2000: Nas troje (reż. Marek Koterski) – jako Mariola
2007: Czerwone komety (reż. Andrzej Strzelecki) – jako Bibi Kroll, siostra Lili

Dyskografia
Albumy

Rok Dane dot. albumu Pozycja na liście Certyfikat
POL
[32]
2007 Nie dla oka…[33]

  • Wydany: 30 listopada 2007
  • Wytwórnia: My Music
  • Formaty: CD, digital download[34]
21 ZPAV: złota płyta[7]
2011 Najpiękniejsze polskie kolędy[15]

  • Wydany: 22 listopada 2011
  • Wytwórnia: EMI Music Poland
  • Formaty: CD, digital download[35]
„—” oznacza, że album nie był notowany na danej liście.

Single

Rok Tytuł Pozycje na listach Album
RMF
[36][37]
SLiP
[38]
WiR
[39]
RDN
[40]
2007 „Zawsze byłam” 1 15 3 5 Nie dla oka…
2008 „Bez makijażu” 22
„Pokochać ciszę”
„To on”[41]
2009 „Czas pokaże”[42] RMF FM – muzyka najlepsza pod słońcem 2009
2013 „Twoja mała Aga”
„—” oznacza, że singel nie był notowany na danej liście.

Z udziałem gościnnym

Rok Dane dot. albumu Utwór Źródło
2008 Jak oni śpiewają – Jak oni śpiewają (The Best Of)
  • „Brzydcy”
  • „Małe tęsknoty”
  • „Co mi Panie dasz”
  • „Tyle słońca w całym mieście”
[43]
2009 RMF FM – RMF FM – muzyka najlepsza pod słońcem 2009
  • „Czas pokaże”
[11]
2011 tytuł nieznany
  • „Pomaganie jest trendy” & DKMS Team
[14]

Nagrody i nominacje

Rok Nagroda Kategoria Uwagi
2007 Viva! Najpiękniejsi Najpiękniejsza Polka Nominacja[44]
2008 Świry 2008 Wydarzenie (Nie dla oka…) Nominacja[45][46]
Wiktory 2007 Największe odkrycie telewizyjne Nominacja[47]
Monidło 2008 Najlepszy niezawodowy aktor Nominacja[48]
2010 Festiwal Piosenki Rosyjskiej Rywalizacja o Złoty Samowar („Opiat’ mietiel”) 2. miejsce[13]

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 649 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *