Agnieszka Więdłocha i Sebastian Fabijański są razem

Wiedlocha FabijanskiAgnieszka Więdłocha (29 l.) po rozstaniu z Maćkiem Musiałem nie narzeka. Aktorka związała się z Sebastianem Fabijańskim (27 l.), znanym m.in. z serialu “Tancerze”.

To dopiero początek ich związku i zapewne dlatego aktorka woli na razie nie zdradzać szczegółów.

Także Sebastian zachowuje dyskrecję. Paparazzim udało się jednak przyłapać ich na wspólnym spacerze i czułościach w Tarnowie, gdzie aktor odebrał nagrodę za debiut w filmie “Jeziorak” i “Miasto 44”.

“Facetom często wydaje się, że powinni brylować, zagadywać. Ja uważam, że facet jest ciekawszy, gdy mniej mówi i popisuje się, a więcej słucha” – stwierdziła Więdłocha w wywiadzie dla męskiego magazynu.

Zdjęcia zakochanej pary nie pozostawiają wątpliwości, że po rozstaniu z Maćkiem Agnieszka ułożyła sobie życie na nowo.
źródło: pomponik.pl

Biografia Agnieszki

Agnieszka Więdłocha (ur. 12 stycznia 1986 w Łodzi) – polska aktorka.
Absolwentka łódzkiej filmówki (2009). Aktorka Teatru im. S. Jaracza w Łodzi. Jest laureatką Złotej Maski – łódzkiej nagrody teatralnej – za najlepszy debiut sezonu 2009/2010. Rozpoznawalność przyniosła jej rola Leny Sajkowskiej w serialu wojennym Czas honoru emitowanym na antenie stacji telewizyjnej TVP2 oraz role w M jak miłość i Lekarzach.

Filmografia
od 2008: Czas honoru – Lena Sajkowska–Markiewicz, żona Janka, mama Jasia
2008: Teraz albo nigdy! – Rita (odc. 5, 10–11, 13)
2008: Trening; etiuda szkolna
2008: Kanalie; etiuda szkolna
2008: Historia samotności; etiuda szkolna
2009: Incydent; film krótkometrażowy – Marta
2010: W pętach gorsetów; film animowany (głos)
2010: Klub szalonych dziewic – Anka, siostra Magdy
2010: Nie ten człowiek – dziewczyna przed ekranami
2011–2012: M jak miłość – Joanna Liberadzka-Zduńska, była żona Pawła Zduńskiego (odc. 834, 837, 841–842, 846, 849–851, 853, 855, 857, 861, 863, 865, 868, 870–873, 875–877, 881–882, 884, 886, 888, 892–893, 895, 897, 899, 901, 903–904, 909, 911, 914, 917–919, 921–926, 928–929, 931–932, 937, 952)
2011: Na dobre i na złe – Sonia (odc. 454)
2012: Komisarz Blond i Oko Sprawiedliwości – Julia
od 2012: Lekarze – dr Beata Jasińska, córka Leona, anestezjolog (od odcinka 5)
wystąpiła również w Lekarzach po godzinach (2013, odc. 5, 9-11) i Lekarzach nocą (2014, odc. 7)
2013: Syberiada polska – Cynia
2013: Komisarz Alex – Aneta Niziołek (odc. 36)
2014: Mój alkoholiku; etiuda szkolna

Role teatralne
Pod mlecznym lasem (reż. Michał Staszczak); przedstawienie w wykonaniu studentów PWSFTviT w Łodzi[1]
Rowerzyści V. Schmidta, reż. A. Augustynowicz – Lina (Teatr im. S. Jaracza w Łodzi, Teatr Współczesny w Szczecinie)
Nad M. Bielińskiego, reż. W. Zawodziński – Olga (Teatr im. S. Jaracza w Łodzi)
Survival S. Blocka, reż. B. Sass – Rachel (Teatr im. S. Jaracza w Łodzi)
Dybuk Sz. An-skiego, reż. M. Grzegorzek – Lea (Teatr im. S. Jaracza w Łodzi)
Barbelo, o psach i dzieciach B. Srbljanović, reż. A. Augustynowicz – Milica (Teatr im. S. Jaracza w Łodzi)

Nagrody i wyróżnienia
2009: Kalisz. Nagroda 49. Kaliskich Spotkań Teatralnych za rolę Liny w spektaklu Rowerzyści w reż. A. Augustynowicz.
2009: Zabrze. Wyróżnienie na IX Ogólnopolski Festiwalu Dramaturgii Współczesnej „Rzeczywistość przedstawiona” za rolę Liny w spektaklu Rowerzyści w reż. A. Augustynowicz.
2010: Łódź. Złota Maska za najlepszy debiut sezonu 2009/2010 za role w spektaklach Dybuk, Nad i Survival w Teatrze Jaracza w Łodzi.
2010: Łódź. Srebrny Pierścień za najlepszą kreację aktorską sezonu 2009/2010 za rolę Lei w spektaklu Dybuk na deskach Teatru im. Stefana Jaracza w Łodzi.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Sebastiana

Sebastian Fabijański (ur. 14 czerwca 1987[1] w Warszawie) – polski aktor[2].

Studiował w Wyższej Szkole Komunikowania i Mediów Społecznych w Warszawie, w PWST w Krakowie a obecnie w Akademii Teatralnej w Warszawie[1]. Popularność przyniosły mu seriale Tancerze[3] i Misja Afganistan[4]. Na 39. Festiwalu Filmowym w Gdyni otrzymał nagrodę za najlepszy profesjonalny debiut aktorski za filmy Jeziorak i Miasto 44[5].

Filmografia
Seriale
2009: Plebania jako Majkel (odc. 1215, 1216)
2009–2010: Tancerze jako Piotr Treblicki
2010: 1920. Wojna i miłość jako Niewczas
2011: Linia życia jako Kamil Nowik
2011: Przepis na życie jako pielęgniarz Przemek Trok (odc. 16, 17)
2011: Układ warszawski jako Hubert Cichocki, syn Ksawerego (odc. 7)
2012: Misja Afganistan jako Emil Hołubiczko „Młody”
2014: Prawo Agaty jako szeregowy Grzegorz Faber (odc. 68, 69)
2015: Strażacy jako Maciek Zajda (odc. 2–6)

Filmy fabularne
2013: Strażnicy (film fabularny krótkometrażowy) jako Marek
2014: Pod Mocnym Aniołem jako młody inżynier
2014: Facet (nie)potrzebny od zaraz jako chłopak krzyczący do telefonu
2014: Miasto 44 jako „Sagan”
2014: Jeziorak jako aspirant Wojciech Marzec
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 1 948 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *