Agnieszka Frykowska i Michał Brzeziński wzięli ślub

agnieszka-frykowskaAgnieszka Maja Frykowska znana jako Frytka kilka lat temu zniknęła z mediów. Okazało się, że dawna gwiazda programów reality show poświęciła się Bogu. Wstąpiła do Chrześcijańskiego Kościoła Reformacyjnego i zrezygnowała z wywoływania skandali.

Dwa lata temu w sieci furorę robiło nagranie, w którym Frykowska ogłosiła swoje “świadectwo nawrócenia”. Opowiedziała w nim o swoich grzechach i zapewniła, że “przyjęła Jezusa do swojego serca”.

Jak donosi Twoje Imperium, Kościół nie zapewnił Frytce jedynie spokoju ducha. Wyszła za mąż za jednego z jego członków.

Sakramentalne “tak” powiedziała 12 kwietnia młodszemu o prawie pięć lat Michałowi, którego poznała w Chrześcijańskim Kościele Reformacyjnym – pisze tygodnik. Ślub odbył się w USC obok Zamku Królewskiego w Warszawie, w obecności najbliższych.
źródło: pudelek.pl

Biografia Agnieszki

Maja Frykowska wcześniej Agnieszka Frykowska[1], pseud. Frytka (ur. 23 grudnia 1977 w Łodzi) – uczestniczka trzeciej polskiej edycji Big Brothera oraz trzeciej i czwartej polskiej edycji Baru, była redaktor naczelna portalu antyplotkarskiego XoXo.pl, była prezenterka telewizji Tele 5, również aktorka i piosenkarka. Jest córką tragicznie zmarłego Bartłomieja Frykowskiego oraz wnuczką modelki Ewy Marii Morelle i Wojciecha Frykowskiego, zamordowanego przez członków sekty Charlesa Mansona w willi Romana Polańskiego.
Wychowywała się i dorastała mieszkając u babci na jednym z łódzkich osiedli Dąbrowie. W 1998 ukończyła prywatne Policealne Studium Gastronomii, Hotelarstwa i Turystyki w Łodzi. Sławę zdobyła w programach reality-show Big Brother oraz Bar. Media zainteresowały się Agnieszką Frykowską gdy w 2002, podczas udziału w Big Brother 3: Bitwa, odbyła stosunek płciowy z jednym z uczestników, Łukaszem Wiewiórskim. Oboje zaprzeczyli jakoby doszło do aktu penetracji. Mimo to, zdarzenie wywołało burzliwą publiczną dyskusję na temat granic wolności przekazu w mediach państwowych i prywatnych. Wojciech Cejrowski, podczas realizacji jednego z odcinków swojego programu, którego gościem była Frykowska, skrytykował jej udział w tej sensacji. Ten szum medialny przyniósł głównej bohaterce skandalu ogromną popularność. Dziś Frykowska pozostaje jedną z nielicznych uczestniczek polskich programów reality show nadal funkcjonującą w polskim show-biznesie. Jest częstą bohaterką artykułów w prasie kolorowej oraz portalach plotkarskich. Dwukrotnie znalazła się na okładce polskiej edycji miesięcznika Playboy.

W roku 2006 poddała się operacji plastycznej nosa. Za zabieg zapłacił tabloid Fakt w zamian za możliwość zrobienia fotoreportażu. W 2006 prowadziła program interaktywny Gierki Nocne w telewizji ITV. Wzięła udział w kampanii reklamowej firmy Aren Art – producenta luksusowej biżuterii. Od marca 2007 razem z Łukaszem Postem prowadzi codzienny program Lub Czasopisma na antenie telewizji Tele 5. 1 maja 2012 roku na swoim oficjalnym profilu na Facebooku Frykowska zamieściła oświadczenie, z którego treści wynika, że z dniem 30 kwietnia 2012 roku zakończyła współpracę z telewizją Tele 5[2].

W 2007 wystąpiła w kontrowersyjnym filmie paradokumentalnym Pojechał, zobaczył braci Węgrzyn. Film zdobył główną nagrodę na Międzynarodowym Festiwalu “Lato Filmów” w Warszawie. W tym samym roku zagrała w teledysku do piosenki Krzysztofa “K.A.S.Y.” Kasowskiego – “Znana z tego, że jest znana”. Wzięła też udział w talk-show Kuby Wojewódzkiego, gdzie wykonała swoją debiutancką piosenkę “Moja miłość tak prawdziwa (Dwa Gołębie)”. Utwór zdobył ogromną popularność wśród widzów programu i stał się inspiracją dla telewizji TVN do nagrania odcinka specjalnego pt. Kuba Wojewódzki: Dwa Gołębie oraz do wydania płyty pod tym samym tytułem w roku 2008.

W 2008 została redaktorką naczelną portalu antyplotkarskiego XoXo.pl. Otrzymała nagrodę Świra w kategorii Wydarzenie roku. Zagrała też główną rolę w filmie Roberta Wista Może tak być. Korzystając z tytułu polskiej celebrytki, zorganizowała dla polskich gwiazd trzy imprezy pod hasłem Lans Party. 16 czerwca 2009 obroniła dyplom na Wydziale Aktorskim w Wyższej Szkole Komunikowania i Mediów Społecznych im. Jerzego Giedroycia w Warszawie rolą Pani Dobrójskiej w spektaklu Śluby Panieńskie[3]. Gościnnie zagrała u boku Marcina Dorocińskiego w serialu TVP2 Tancerze[4]. W tym samym roku podpisała umowę licencyjną z firmą AllToys Int. na wykorzystanie jej wizerunku w produktach przeznaczonych na telefony komórkowe[5]. Od 5 lipca 2010 prowadziła w Polsat Play reality-show Przystanek Laska. Format programu został wymyślony m.in. przez Jacka Kaczyńskiego[6].

W 2010 w Urzędzie Stanu Cywilnego w Łodzi zmieniła swoje pierwsze imię Agnieszka na Maja[7]. W 2011 roku wstąpiła do Chrześcijańskiego Kościoła Reformacyjnego[8].

W czerwcu 2012 roku Tele 5 wyemitowało cykl odcinków z serii “Euro Vip”. Program poświęcony był tematyce Euro 2012, pomysłodawcą i producentem programu była Maja Frykowska, która również brała udział w dyskusji na temat piłki nożnej[9].

Pod koniec 2012 roku wyprowadziła się z Polski do Zurichu w Szwajcarii, gdzie zamieszkała z jednym z tamtejszych milionerów[10].

W maju 2013 roku do internetu trafił trailer filmu “Ostatni klaps” (ang. tytuł “The One Last Shot”), w którym Frykowska zagrała główną rolę. Maja wciela się w filmie w postać aktorki filmów dla dorosłych, która porzuca swój zawód kosztem spełniania ambicji aktorskich. Zdjęcia powstały w Polsce i we Francji w Cannes, podczas festiwalu filmowego. Film ma trafić do kin jesienią 2013 roku[11].

12 kwietnia 2014 roku Maja Frykowska poślubiła Michała Brzezińskiego[12].

Ma dwie siostry przyrodnie: Rozalię Frykowską i Rozalię Toth[13]

Dyskografia
Albumy
2008: Kuba Wojewódzki: Dwa Gołębie
Single
2007: “I Dream of You”
2007: “Moja miłość tak prawdziwa (Dwa Gołębie)”
2009: “Zostałam bogata”

Filmografia
Filmy
2007: Pojechał, zobaczył jako ona sama
2008: Może tak być jako piosenkarka Roxi
2011: Bokser z cyklu Prawdziwe historie jako ona sama, uczestniczka programu Gwiazdy tańczą na lodzie
2013: Ostatni klaps (ang. tytuł The One Last Shot) jako aktorka[11]
Seriale
2004: Świat według Kiepskich jako ona sama
2009: Tancerze jako Rokicka, dziewczyna Krzysztofa Nowojczyka
2010: Pierwsza miłość jako detektyw Weronika Puszyńska
2011: Czas na lans jako szalona brunetka[14].
Teledyski
2007: Krzysztof “K.A.S.A.” Kasowski – “Znana z tego, że jest znana”

Sesje fotograficzne
nr 117 sierpień 2002 polska edycja Playboya
nr 170 luty 2007 polska edycja Playboya
nr 18, 6 września 2007 Magazyn Viva![15]
nr 19, 17 września 2009 Magazyn Viva![16]

Telewizja
Prowadzenie programów
2006–2007: Gierki Nocne – interaktywny program telewizji ITV
2007–2012: Lub Czasopisma – codzienny program rozrywkowy na antenie Tele 5
od 5 lipca 2010: Przystanek Laska – reality-show telewizji Polsat Play
czerwiec 2012: Euro Vip – program poświęcony tematyce Euro 2012 emitowany na antenie Tele 5. Frykowska była pomysłodawczynią i producentką programu.
Występy w reality-show
2002: Big Brother 3: Bitwa – wyeliminowana po siedmiu tygodniach (cała edycja trwała dwanaście tygodni). Przegrała w głosowaniu z Piotrem Boruckim i Pawłem Iwuciem, uzyskując 68% głosów na odejście.
2003: Bar III: Bez Granic – wyeliminowana po trzynastu tygodniach i czterech dniach (cała edycja trwała czternaście tygodni). Przegrała w głosowaniu z Magdaleną Dudek, uzyskując 50,5% na odejście.
2004: Bar IV: Złoto Dla Zuchwałych – weszła do gry w połowie programu, jako uczestniczka z grupy “All Stars”, wyeliminowana po trzech tygodniach (cała edycja trwała piętnaście tygodni). Przegrała w głosowaniu z Piotrem Targowskim.

Nagrody
2006: Rogaty Mikrofon Antyradia – “Siedem Grzechów Głównych” w kategorii Nieczystość
2008: Główna Nagroda dla filmu Pojechał, zobaczył na Międzynarodowym Festiwalu “Lato Filmów” w Warszawie
2008: Świr w kategorii Wydarzenie roku za piosenkę “Dwa Gołębie”
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 6 092 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Jedna myśl na temat “Agnieszka Frykowska i Michał Brzeziński wzięli ślub”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *