Agnieszka Fitkau-Perepeczko i Michał Olejnik zamieszkali razem


fitkau-perepeczko-olejnikAgnieszka Fitkau-Perepeczko (71 l.) przestała ukrywać swój związek ze sporo od niej młodszym, Michałem Olejnikiem. Para od kilku miesięcy mieszka ze sobą w jej australijskim domu…

Wdowa po Marku Perepeczce kilka miesięcy temu wróciła na stałe do swojej ukochanej Australii.
W podróż wzięła ze sobą nowego ukochanego, którego poznała podczas kręcenia “M jak miłość”.
Michał Olejnik był wtedy kierownikiem planu w tym serialu.
Podobno między nimi od razu pojawiła się jakaś niespotykana chemia, ale początkowo nie obnosili się ze swoimi uczuciami.
Tygodnik “Rewia” postanowił opisać ich wspaniałe życie w gorącej Australii. Wygląda na to, że 71-latka przeżywa tam drugą młodość!
“Czterdzieści dwa stopnie Celsjusza – tyle wynosi temperatura w Melbourne, gdzie obecnie mieszka aktorka.
Była gwiazda ‘M jak miłość’ chłodzi się w basenie i posila sorbetem cytrynowym z lodówki, ale wiele wskazuje na to, że serce ma gorące!
W Melbourne jest z nią Michał Olejnik. Agnieszka niemal codziennie opisuje, co robi ze swoim przyjacielem i jak świetnie się razem bawią.
Wycieczki, wizyty u znajomych, uczty na tarasie, zachody słońca. (…) Aktorka wprost promienieje szczęściem!” – czytamy w tygodniku.
źródło: pomponik.pl

Biografia Agnieszki

Agnieszka Fitkau-Perepeczko (ur. 6 maja 1942 w Warszawie) – polska aktorka, pisarka, była modelka.
Wychowała się w podwarszawskim Milanówku. W 1966 roku ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Warszawie. Od 1998 jest naczelną miesięcznika Magiczna Quchnia. Od 1970 przez 10 lat była aktorką Teatru Komedia, gościnnie występowała w Teatrze Dramatycznym oraz Teatrze Rozmaitości w Warszawie.
W 1981 wyjechała do Australii, gdzie pracowała jako aktorka i fotograf. Występowała także w australijskich serialach, m.in. w popularnych na początku lat 90. w Polsce Więźniarkach.
Od listopada 2005 jest wdową po aktorze, Marku Perepeczce. Nie ma dzieci.

Książki
Fascynacje kulinarne gwiazd (2001, Diogenes)[1]
Fascynujące podróże gwiazd… i moje (2003, Świat Książki)[2]
S jak serial (2005, Świat Książki)[3]
Śniadanie w łóżku i inne rozkosze… kulinarne (2006, Nowy Świat)[4]
Babie lato, czyli bądź szczęśliwa całe życie (2007, Nowy Świat)[5]
Strzał w dziesiątkę (listopad 2009, Nowy Świat)[6]

Filmografia
Lalka (1968) jako Młoda dama (nie występuje w czołówce)
Tabliczka marzenia (1968) jako Kochanka Stefana
Gniewko, syn rybaka (1969-1970) jako Łuczniczka (gościnnie, 1 odcinek)
Przygody pana Michała (1969) jako dziewczyna zabawiająca się ze strażnikiem (gościnnie, 1 odcinek)
Krajobraz po bitwie (1970) jako koleżanka Niny
Motodrama (1971) jako Urzędniczka wypłacająca pensję Jackowi
Nie lubię poniedziałku (1971) jako Stewardessa (niewymieniona w czołówce)
Za ścianą (1971) jako Sąsiadka (niewymieniona w czołówce)
Wyspy szczęśliwe (1972) jako pielęgniarka
Nie ma róży bez ognia (1974) jako Lokatorka pytająca o kaszę (niewymieniona w czołówce)
Motylem jestem, czyli romans 40-latka (1976) jako Pani Burk, stylistka mody, autorka kimon
Ród Gąsieniców (1979) jako Helena Modrzejewska (2 odcinki)
Więźniarki (Prisoner, 1984) jako Hannah Geldschmidt (5 odcinków)
Człowiek wtyczka (The Humpty Dumpty Man, 1986) jako Yelena Galkin
Latający doktorzy (The Flying Doctors, 1987) jako Eva Mirevski (gościnnie, 1 odcinek)
The Lancaster Miller Affair (1990) jako Pani Russell
Dead To the World (1991) jako Alexandra
A Country Practice (1994) jako Sophia Sabatini (1 odcinek)
Na szczęście (Lucky Break, 1994) jako Kobieta na ślubie
Simone de Beauvoir’s Babies (1997) jako Instruktorka pływania
Prostytutki (1997) jako Lida
Oklaski jednej dłoni (The Sound of One Hand Clapping, 1998) jako Polska emigrantka
M jak miłość (2003-2007) jako Simona Muller, matka Stefana (117 odcinków)
39 i pół (2008) jako Maggie (gościnnie, 2 odcinki)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Michała

Filmografia
filmy
aktor
2008 Darek
producent
2010 Dancing 4 U (kierownictwo produkcji)

seriale
aktor
2000 M jak Miłość Kelner / Policjant (gościnnie)

(Odwiedzono 840 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.