Agnieszka Dygant i Patrick Yoka: kryzys w związku?

dygant-yokaInformatorka jednego z kolorowych magazynów twierdzi, że w związku Agnieszki Dygant (41 l.) i Patricka Yoki (38 l.) nie dzieje się najlepiej.

Gwiazda serialu “Prawo Agaty” wyjechała ostatnio na kilka dni do Budapesztu. W podróży nie towarzyszył jej jednak ukochany, a młodsza siostra.

41-latka chciała przemyśleć kilka kluczowych spraw dotyczących swojego życia osobistego. Według informatorki “Rewii”, jej związek “przeżywa kryzys”.

“Rozmija się trochę z Patrickiem. Dotychczas byli zgodni, ale dzisiaj już tak nie jest. Ona chciałaby wyprowadzić się za miasto, a Patrick sobie tego nie wyobraża. Dochodzi do tego wiele innych spraw, w których nie mogą się porozumieć” – zdradza jej przyjaciółka.

Aktorka nie chce rozmawiać na ten temat z tabloidami. Nie zamierza też podejmować żadnych radykalnych kroków. Na względzie ma przede wszystkim dobro małego Xaviera.

“Jest dyskretna ze względu na syna. Nie chce dać mu odczuć, że rodzice nie dogadują się tak dobrze jak dawniej” – dodaje przyjaciółka.

Dla aktorki to właśnie rodzina stanowi podstawę wszystkiego. Zawsze marzyła o tym, aby stworzyć dom na trwałych fundamentach. I była przekonana, że jej się to udało.
źródło: pomponik.pl

Biografia Agnieszki

Agnieszka Urszula Dygant (ur. 27 marca 1973 w Piasecznie) – polska aktorka, znana z ról w serialach telewizyjnych Na dobre i na złe, Fala zbrodni, Niania oraz Prawo Agaty.
Uczyła się w LVI Liceum Ogólnokształcącym im. Leona Kruczkowskiego w Warszawie. Występowała w punkowej grupie Dekolt. 23 listopada 1997 zadebiutowała w teatrze. W 1998 ukończyła PWSFTviT w Łodzi. W tym samym roku otrzymała nagrodę wojewody łódzkiego za rolę Julii w przedstawieniu Letnicy na XVI Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi. Również w 1998 zdobyła II Nagrodę na XIX Przeglądzie Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu, wykonując wraz z zespołem Macieja Pawłowskiego piosenkę Agnieszki Osieckiej „Sing–Sing”.

W 2000 zagrała w nagrodzonym Fryderykiem teledysku zespołu Myslovitz „Dla ciebie”. W 2006 nagrodzona została Telekamerą w kategorii aktorka[1]. W 2007 została drugą polską gwiazdą, która reklamowała produkty marki Garnier firmy L’Oréal. W tym samym roku otrzymała Gwiazdę Uśmiechu na VIII Festiwalu Dobrego Humoru w Gdańsku oraz dwie Złote Podkowy na Cieszyńskim Festiwalu “Wakacyjne kadry” za najlepszą aktorkę w serialu komediowym (Niania) i najlepszą aktorkę w serialu sensacyjnym (Fala zbrodni). W 2008 otrzymała kolejną Telekamerę w kategorii aktorka[2].

Była żoną aktora Marcina Władyniaka. Jej obecnym partnerem jest reżyser i scenarzysta Patrick Yoka, z którym ma syna Xawerego (ur. 13 marca 2010). W 2013 roku była nominowana do nagrody Telekamery 2013 w kategorii aktorka[3].

Filmografia
1997: Farba − Ola
1998: Gosia i Małgosia − Małgosia
1999: Tydzień z życia mężczyzny − reporterka TV
1999: Patrzę na ciebie, Marysiu − dziewczyna w pokoju szpitalnym Artura
2000: Twarze i maski − Paulina Hołyszko
2000: Enduro Bojz − recepcjonistka
2000: Egoiści − Ilonka, żona “Młodego”
2000: Dom − Aga, koleżanka Majki (odc. 21)
2001: Przeprowadzki − Urszula, żona księcia Dowgiłły (odc. 8)
2001−2009: Na dobre i na złe − Maria “Mariola” Jolanta Muślinek (odc. 87 i 88)
2002: Wiedźmin − elfka Toruviel (odc. 7 i 13)
2002: Jak to się robi z dziewczynami − Żora, kuzynka Karola
2003: Zerwany − kuratorka
2003−2007: Fala zbrodni − Daria Westman “Czarna”
2005−2009: Niania − Frania Skalska (zd. Maj)
2006: Tylko mnie kochaj − Agata, wspólniczka Michała
2006: Sztuka masażu − Renia
2008: Serce na dłoni − psychiatra
2011: Listy do M. − Karina Lisiecka, żona Szczepana
od 2012: Prawo Agaty − Agata Przybysz

Dubbing
2006: Dżungla − Bożena
2006: Alex Rider: Misja Stormbreaker − Nadia Vole
2006: I ty możesz zostać bohaterem − Darlin
2008: Renifer Niko ratuje święta − różowy pudel Eśka
2009−2010: Geronimo Stilton − Thea Stilton
2010: Biała i Strzała podbijają kosmos − Strzała
2011: Auta 2 − Liliana Lifting
2011: Rio − Jewel
2013: Smerfy 2 − Vexy
2014: Rio 2 – Jewel
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Patricka

Patrick Yoka (ur. 1975) – polski reżyser, scenarzysta oraz scenarzysta adaptacyjny.

Dorobek twórczy
Scenariusze
Hela w opałach – odc. 10, 13-14
Niania – odc. 18, 22, 29, 32, 34, 42, 48, 52, 55, 57
Fala zbrodni – odc. 1-14
Świat według Kiepskich – odc. 39, 42, 46, 55, 58, 61, 64, 72, 82, 91, 101, 109, 111, 120-121, 126-127, 131, 139, 150, 152, 160-161, 163, 165, 167, 169, 171, 174-175, 182-261, 263-269, 271-280, 282-374, 376-380, 382, 384-386, 390-393, 395-398, 400-404, od 406
Kim Ki Dok
Droga Krzyżowa (serial dokumentalny) – odc. Haniebny wyrok, Grób w skale
Awantura o kasę (scenariusz teleturnieju)

Reżyseria
Hela w opałach – odc. 12-15, 23-30, 33, 36-37, 40-41
Świat według Kiepskich – od odc. 283
Kim Ki Dok
Droga Krzyżowa (serial dokumentalny) – odc. Haniebny wyrok, Grób w skale
Naznaczony
Rodzinka.pl
Prawo Agaty – odc. 11-15

Scenariusze i reżyseria
1999-2010 – Świat według Kiepskich
2006-2007 – Hela w opałach

Życie prywatne
Związany z aktorką Agnieszką Dygant, odtwórczynią tytułowej roli w serialu Niania. Mają syna Xawerego (ur. 2010).
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 718 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *