Agata Młynarska i Jarosław Kret

mlynarska-kretAgata i Jarosław byli razem od 2007 do 2009 r.

Jarosław Kret opuścił ich wspólny dom, a o powodach swojego odejścia poinformował prezenterkę w… wywiadzie opublikowanym na łamach Vivy. Z niego dowiedziała się, dlaczego nie był z nią szczęśliwy.
„W życiu Agaty istniały tylko dwa elementy: dzieci i praca. Powiedziałem jej: Nie chcę stawać w szranki z twoimi synami i telewizją. Ale chciałbym choć trochę mieć cię tylko dla siebie”.
„Chciałem ją zabrać na wycieczkę do Egiptu w listopadzie i ogłosić rozejm. Ale ona pojechała z koleżankami. Zabolało mnie to. Przelała się czara goryczy. I wtedy właśnie nastąpił koniec”.

– To jednak się rozstaliście?
Rozstaliśmy.
– Dlaczego więc jeszcze trzy miesiące temu mówiłeś mi, że o rozstaniu nie ma mowy?
Wtedy sądziłem, że to tylko chwilowe załamanie. Nie miałem świadomości, co się dzieje. Bo ja długo dojrzewam do decyzji. Ale minęło pół roku, odkąd nagle wyszedłem z domu Agaty i… nie wróciłem już.
– Tak po prostu spakowałeś walizki?
Nic nie wziąłem. Moje rzeczy wciąż jeszcze tam są.
– To może wszystko da się naprawić?
Powiem tak: wszedłem w życie Agaty, w którym już istniały pewne zasadnicze elementy. Jednym jest praca, praca, praca. Ja to akceptowałem. Kto ją tak naprawdę wspierał, kiedy odchodziła z Dwójki do Polsatu? Próbowałem ją zrozumieć nawet wtedy, gdy codziennie przynosiła pracę do domu. Tylko że w pewnym momencie, gdy telefon dzwonił bez przerwy, zaczęło mi to przeszkadzać.
– Przecież to normalne, że matka kocha swoje dzieci. Może zwyczajnie w Waszym związku zabrakło miłości?
Nie wiem, o to trzeba by spytać Agatę. Z mojej strony… Ja mam Agatę w sercu, bardzo głęboko.
– Kochasz ją jeszcze?
Ja nigdy nie mówię „kocham”, zwłaszcza publicznie. Ale wiesz chyba, że miłość nie kończy się z dnia na dzień. Brak mi jej…
– Mówiłeś, że to kobieta, jakiej szukałeś. Że jedyna, która Cię rozumie.
Tak było. Ogromna inteligencja, ogromne zrozumienie. Mamy podobne korzenie, co nas bardzo zbliżyło. Jak ona mówi: „zakopiański piórnik”, to ja od razu czuję jego zapach. I ona ten zapach też zna.
– Wina nigdy nie leży po jednej stronie. Myślisz, że jesteś łatwym partnerem? Pisano, że wynająłeś mieszkanie. Która kobieta to lubi?
Wiem, że nie jestem łatwy, że też mam swoje przywary i priorytety. A mieszkanie w Warszawie miałem zawsze – kawalerkę. Agata miała do niego klucz. Muszę mieć swój azyl.
– No widzisz, a zarzucasz Agacie pracoholizm. Nie uważasz, że praca coś ci z życia zabiera?
Mnie nie, bo ona też jest moim życiem. Dlatego mieliśmy z Agatą takie porozumienie. Nie zarzucam jej pracoholizmu, ale wszystko ma swoje granice.
– Mówiłeś mi niedawno, że chcesz wybudować własny dom w pięknym miejscu i że tam zabierzesz Agatę. Nadal masz ten pomysł?
Jasne, że tak. O ile ona będzie chciała. A jeśli nie ona, to ktoś może zechce. Ja poczekam i doczekam się.
– Agata jest ludziom życzliwa.
I otwarta. Nauczyłem się przy niej nie pracować nad zmienianiem kogoś. A jeśli uda mi się zmienić stosunek tego człowieka do mnie, to wszystko jest w porządku. Ja mogę być tylko katalizatorem.
źródło: polki.pl Krystyna Pytlakowska

Partnerzy:
Jarosława
Małgorzata Kosturkiewicz 2011-13
Beata Tadla 2013 do dzisiaj

Biografia Agaty

Agata Maria Młynarska (ur. 23 marca 1965 w Warszawie) – polska dziennikarka, konferansjerka i prezenterka telewizyjna, obecnie związana z TVP1.
Absolwentka XI Liceum Ogólnokształcącego im. Mikołaja Reja w Warszawie i wydziału filologii polskiej na Uniwersytecie Warszawskim.
Jest Kawalerem Orderu Uśmiechu, który otrzymała za pomoc dzieciom z polskich domów dziecka oraz udział w wielu akcjach charytatywnych na rzecz dzieci. Jest także honorowym ambasadorem Fundacji Przyjaciółka oraz Fundacji Dziecięca Fantazja, w której działa aktywnie od 2004.

Kariera
W latach 1990–2006 związana z TVP2. Prowadziła tam dziennik Obserwator. Od 1991 roku wraz z Jerzym Owsiakiem prowadziła program Róbta, co chceta!. Następnie finały Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, współtworzyła akcję I Ty możesz zostać św. Mikołajem, na rzecz pomocy dzieciom z domów dziecka, Festiwal Kultury Kresowej oraz wiele imprez i programów rozrywkowych. Do września 2006 była gospodynią porannego magazynu Pytanie na śniadanie. Do 2005 roku zapowiadała programy w TVP2 w zapowiedziach spikerskich.

Następnie w latach 2006–2013 pracowała w Polsacie, gdzie była prezenterką oraz szefową zespołu Nowych Projektów. Była gospodynią drugiej edycji teleturnieju Eureko, ja to wiem!, a następnie współprowadziła z Jerzym Kryszakiem program Dzień Kangura. W 2010 roku współprowadziła z Krzysztofem Ibiszem show On i ona. Prowadziła festiwale i koncerty organizowane przez Polsat, między innymi Sopot TOPtrendy Festiwal (2006–2013) i Sylwestrową Moc Przebojów (2008-2012). Od grudnia 2011 do maja 2013 była gospodynią programu Jaka ona jest w Polsat Café.

Po siedmiu latach pracy w Polsacie postanowiła wrócić do telewizji publicznej. Od 2 września 2013 roku prowadzi w TVP1 nadawany w dni powszednie program na żywo Świat się kręci. Jest także redaktor naczelną pisma SKARB, wydawanego przez Ringier Axel Springer dla sieci drogerii Rossmann w nakładzie 500 tysięcy egzemplarzy.

W marcu 2011 roku założyła portal dla kobiet www.onaonaona.com, za który otrzymała Różę Gali w kategorii „Debiut roku”. W ramach portalu prowadzony jest plebiscyt pod honorowym patronatem małżonki prezydenta RP – Anny Komorowskiej, 3 razy ona, w którym znane Polki (Henryka Krzywonos-Strycharska, Beata Jarosz, Beata Tyszkiewicz, Joanna Fabisiak, Kayah, Nina Terentiew, Magdalena Środa, Violetta Nowak, Henryka Bochniarz, Ilona Łepkowska, Agata Młynarska) wybierają trzy laureatki. Młynarska jest pomysłodawcą festiwalu Teraz one, którego pierwsza edycja odbyła się w ramach projektu Łódź Miastem Kobiet w czerwcu 2012 r. w Łodzi, a organizatorem jest www.onaonaona.com i firma producencka Fabryka.

Nagrody i nominacje
Kawaler Orderu Uśmiechu
Gwiazda Dobroczynności w plebiscycie organizowanym przez Newsweek Polska i Akademię Rozwoju Filantropii
Róża Gali 2011 w kategorii „Debiut roku” dla portalu www.onaonaona.com
Wielokrotnie nominowana do Telekamery i Wiktora

Życie prywatne
Agata Młynarska jest córką Wojciecha (piosenkarza i autora tekstów) i aktorki Adrianny Godlewskiej. Ma dwoje rodzeństwa: siostrę Paulinę (aktorkę i dziennikarkę) i brata Jana.

Poprzez stryjecznego dziadka swojego ojca, dyrygenta Emila Młynarskiego, jest spokrewniona z rodziną Rubinsteinów, wywodzącą się z małżeństwa pianisty Artura Rubinsteina z Anielą „Nelą” Młynarską. Ojciec Młynarskiej, Wojciech, jest kuzynem aktora Johna Rubinsteina i fotografki Evy Rubinstein, a Agata Młynarska jest kuzynką aktora Michaela Westona, syna Johna Rubinsteina.

Była dwukrotnie zamężna. Jej pierwsze małżeństwo z Leszkiem Kieniewiczem (doktorem historii) trwało dziesięć lat. Z tego związku ma dwóch synów, Tadeusza i Stanisława. Wychowała też dwie dziewczynki z domu dziecka, Sylwię i Alicję[1], ma jedną wnuczkę. Drugie małżeństwo z Jerzym Porębskim przetrwało tylko rok. Była również związana z dziennikarzem i prezenterem pogody w TVP Jarosławem Kretem.

Filmografia
1978-1980 – Rodzina Leśniewskich (jako Agnieszka Leśniewska)
1998 – Złotopolscy (jako Agata Młynarska)
1999 – Badziewiakowie
2000 – Wielkie rzeczy: Gra (jako dziennikarka)
2000 – Klasa na obcasach (jako dziennikarka)
2003 – M jak miłość (jako dziennikarka)
2006 – Egzamin z życia (jako Agata Młynarska)
2007 – Świat według Kiepskich (jako redaktorka)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Jarosława

Jarosław Kret (ur. 4 grudnia 1963 w Warszawie) – polski dziennikarz telewizyjny i fotoreporter.

Edukacja
Z wykształcenia jest egiptologiem. Studiował egiptologię w Instytucie Orientalistycznym Uniwersytetu Warszawskiego. W latach 1987/1988 na stypendium na Uniwersytecie Kairskim w Kairze. Przez dwa lata uczęszczał na zajęcia w Instytucie Archeologii Śródziemnomorskiej. Po stypendium w Kairze przez dwa lata uczęszczał też na zajęcia w zakładzie Afrykanistyki Instytutu Orientalistycznego. W latach 2000-2002 studiował kulturoznawstwo w Podyplomowym Studium Stosunków Międzykulturowych w Instytucie Orientalistycznym Uniwersytetu Warszawskiego.

Obecność w mediach
W 1992 zaczął pracować jako dziennikarz w lokalnych gazetach warszawskich, współtworząc lokalny miesięcznik „Joli Bord”.

W 1993 został prezenterem i reporterem Wiadomości Warszawskich w prywatnej stacji telewizyjnej Nowa Telewizja Warszawa.

W latach 1994-1995 pracował jako dziennikarz i reporter Teleexpressu, a przez rok był też prezenterem Teleexpressu.

Od 1995 prowadził przez 4 lata swoje autorskie programy telewizyjne: Klub Podróżników, Kino Klubu Podróżników w Warszawskim Ośrodku Telewizyjnym.

Od 2002 r. prowadzi prognozę pogody w TVP – najpierw w TVP 3 (2002-2004), a od 2004 w Wiadomościach TVP 1.

Należał do pierwszego składu redakcyjnego polskiego wydania magazynu National Geographic (1998-2001). W tym czasie był też autorem artykułów i fotoreportaży w National Geographic Polska.

W 2005 roku prowadził w Polskim Radiu sobotnie wydania popularnej audycji radiowej „Lato z Radiem”.

W 2007/2008 współtworzył i prowadził w TVP 1 cykliczny program telewizyjny o kulturze języka polskiego „Od słów do głów”.

Od jesieni 2009 do marca 2010 prowadził nadawany w TVP Info autorski program Planeta według Kreta, w którym opowiadał o kulturze i obyczajach zwiedzanych przez niego krajów. Program zawiesił w związku z przyjściem na świat syna, Franciszka.

W latach 2010-2011 prowadził cykliczny program pt. „Podróże z barometrem”.

Od września 2011 prowadzi na antenie TVP Info cykliczny program pt. „Polska według Kreta”. W październiku 2013 był emitowany setny odcinek cyklu.

Autor licznych reportaży i filmów dokumentalnych.

W styczniu 2012 otrzymał „Telekamerę” w kategorii „Prezenter Pogody”

Od 28 września do 5 października 2007 brał udział w pierwszej edycji programu Gwiazdy tańczą na lodzie.

Od 3 lipca 2013 r. jest też prezenterem pogody w Porankach TVP Info

Organizacje
od 1999 r. jest członkiem (Fellow International) The Explorers Club.
od 2007 członek Climate Broadcasters Network Europe – organizacji zrzeszającej europejskich prezenterów i twórców prognoz pogody (był jej współzałożycielem, jest członkiem tzw. Core Group – grupy koordynująco-inicjatywnej) http://ec.europa.eu/environment/networks/cbn-e/index_en.html .
od 2008 członek IABM – International Association of Broadcast Meteorology.
od 2010 członek Rady Fundacji WWF Polska.
06.12.2010 został przyjęty do Kapituły Rycerzy „Białej Wstążki”.

Nagrody
„Telekamera” 2012 w kategorii Prezenter pogody

Publikacje
Kret na Pogodę, Warszawa: G + J Gruner + Jahr, 2005, ISBN 83-89221-57-8.
Ziemia Święta, Bielsko-Biała: Wydawnictwo Pascal, 2007, ISBN 978-83-7513-176-5 (seria Wyprawy Marzeń).
Madagaskar, Bielsko-Biała: Wydawnictwo Pascal, 2008, ISBN 978-83-7513-368-4 (seria Wyprawy Marzeń).
Moja Ziemia Święta, wyd. I: Bernardinum, 2006, ISBN 83-7380-347-5; wyd. II: Warszawa: Agora, 2006, ISBN 978-83-60225-53-0 ISBN 83-60225-53-2.
Moje Indie, Warszawa: Świat Książki, 2009, ISBN 978-83-247-1802-3.
„Planeta według Kreta” Warszawa, PWN, 2011
Mój Egipt, Warszawa: Świat Książki, 2011, ISBN: 9788377990674.

Słuchowiska
2010, narrator w bajce Jana Wilkowskiego pt. ‚Tymoteusz wśród ptaków’ ISBN 978-83-931089-0-9 Fundacja Z KULTURĄ, Bielsko Biała 2010 ( książeczka ze słuchowiskiem (z płytą CD) – pierwsza część z cyklu „Tymoteusz Rymcimci”).

Polski dubbing
Filmy
2010: ‚Ryś i spółka, czyli zwierzaki kontratakują’ – Kret Krecik

Cytaty
Jest autorem porannego przywitania „świt dobry”, które spopularyzował w programie telewizyjnym „Kawa czy Herbata”.

Życie prywatne
Były mąż Edyty Mikołajczyk, dziennikarki Warszawskiego Ośrodka Telewizyjnego. Związany był z prezenterką Agatą Młynarską. 12 marca 2010 urodził mu się syn Franciszek (matką jest reżyser telewizyjna, Małgorzata Kosturkiewicz). Ma brata bliźniaka o imieniu Jacek[1]. Obecnie związany Beatą Tadlą.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 332 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*