Adam Konkol i Paulina Ignasiak (Paulla)


paulla-ignasiak-konkol“Adam Konkol, wziął ślub z inną kobietą! Państwo młodzi przed ceremonią znali się… dwa miesiące. Rodzina Ignasiak o wszystkim dowiedziała się już po fakcie.
Wiadomość o ślubie byłego partnera musiała być dla Pauli Ignasiak jak policzek. Przecież lider zespołu Łzy nie oświadczył jej się nawet.
“Trafiliśmy na wyrozumiałego księdza, który uznał, że po prostu się kochamy” – mówi Konkol w rozmowie z “Życiem na gorąco”. Nauki przedmałżeńskie pobierali w ekspresowym tempie, a stroje ślubne kupili dwa dni przed uroczystością.
Skąd ten pośpiech? Nie wiadomo. Adam twierdzi, że Angelina to jego największa miłość i chce spędzić z nią resztę życia.”
źródło: pomponik.pl

Biografia Adama
Adam Michał Konkol[1] (ur. 23 grudnia 1975 w Rydułtowach) – polski gitarzysta, perkusista i kompozytor, lider grupy Łzy.
Muzyk karierę muzyczną rozpoczynał w Pszowie.Występował m.in. w zespołach: The Pilators i Araka. W 1996 założył zespół Łzy. Jest jego liderem, kompozytorem i gitarzystą. Jego hobby to szachy. Poważnie chory (wrodzona wada serca). Twórca takich przebojów jak: “Narcyz”, “Niebieska sukienka”, “Anastazja, jestem”, “Opowiem Wam jej historię”, “Agnieszka już dawno…”, “Oczy szeroko zamknięte”.
W styczniu 2006 założył zespół Boyler, w którym gra do dzisiaj razem z drugim gitarzystą Łez – Rafałem Trzaskalikiem.
W listopadzie 2007 wraz z Łukaszem Siedlaczkiem wprowadził na rynek nową wokalistkę – Paullę (Paulinę Ignasiak), pisząc muzykę i teksty na jej pierwszą płytę. Napisał także scenariusz do teledysku piosenki “Kolęda dla ciebie”.
Jego partnerką życiową była wokalistka Paulla. 1 kwietnia 2008 urodził się ich syn Adam junior. 30 kwietnia 2009 w bazylice pw. Narodzenia Najświętszej Maryi Panny w Pszowie odbył się jego ślub z Angeliną Kwiatek[2][3].

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Dyskografia
Albumy
Rok Tytuł OLiS[6] Informacje
1998 Słońce 46 Sprzedaż: 22 000 Status: — Reedycja: 2001
2000 W związku z samotnością 4 Sprzedaż: 125 000 Status: platynowa płyta[7] Reedycja: 2001
2002 Jesteś jaki jesteś 4 Sprzedaż: 45 000[3] Status: złota płyta[8] Reedycja: —
2003 Nie czekaj na jutro 1 Sprzedaż: 75 000 Status: platynowa płyta[7] Reedycja: 2004
2005 Historie, których nie było 11 Sprzedaż: — Status: — Reedycja: —
2006 The Best of 1996-2006 11 Sprzedaż: 30 000 Status: platynowa płyta[7] Reedycja: 2006

Single
Rok Tytuł Pozycje na listach Album
30 ton SLiP[9] LP3[10] RMF[11]
1999 “Aniele mój” — — — — Słońce
2000 “Modlitwa” — — — — W związku z samotnością
2001 “Agnieszka już dawno…” 1 — — — “Narcyz się nazywam” 2 21 — — “Opowiem wam jej historię” 12 — — —  “Niebieska sukienka” 24 50 — —
2002 “Jestem jaka jestem” 3 13 — — Jesteś jaki jesteś “Ja nie lubię nikogo” 9 37 — — “Anastazja, jestem” — 7 — — “Jestem dilerem” — — — —
2003 “Oczy szeroko zamknięte” 1 18 — 1 Nie czekaj na jutro  “Anka, ot tak” 8 50 — — “Julia, tak na imię mam” — — — —
2004 “Trochę wspomnień, tamtych dni” — — — —
2005 “Pierwsza łza” 25 — — — Historie, których nie było “Przepraszam cię” 8 28 29 4 “Wróciłam” — 40 — —
2006 “Gdybyś był” — 4 — 1 The Best of 1996-2006  “Całą sobą” — — — —
2008 “Puste słowa” — 2 — —

Łzy [online]. Wikipedia : wolna encyklopedia, 2011-02-22 23:39Z [dostęp: 2011-03-13 22:24Z]. Dostępny w Internecie: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=%C5%81zy&oldid=25463537

Biografia Pauliny
Paulina Ignasiak (ur. 30 stycznia 1979 w Pleszewie), bardziej znana jako Paulla – polska piosenkarka wykonująca muzykę pop. Zadebiutowała albumem Nigdy nie mów zawsze w 2008 roku.
Paulina Ignasiak urodziła się 30 stycznia 1979 roku w Pleszewie. W wieku szesnastu lat ukończyła Państwową Szkołę Muzyczną Pierwszego Stopnia w Pleszewie w klasie gitary klasycznej i fortepianu. W 1995 roku zaśpiewała w konkursie Talent ’95 organizowanym przez Gazetę Wyborczą, Urszulę Sipińską i Jerzego Konrada, w którym zdobyła pierwszą nagrodę. W 1996 roku Wystąpiła w programie Zbigniewa Górnego Śpiewać każdy może, zajmując drugie miejsce.
W 1999 roku wystąpiła na Festiwalu Piosenki Angielskiej w Brzegu, zajmując drugie miejsce. Po zakończeniu festiwalu Ignasiak otrzymała zaproszenie od Elżbiety Skrętowskiej do programu Szansa na sukces, dzięki czemu następnie w 2000 i 2002 roku wystąpiła podczas koncertów jubileuszowych programu. W 2002 wzięła udział w programie Idol, docierając do półfinału. W 2003 roku została finalistką konkursu Drzwi do kariery zorganizowanego przez Michała Wiśniewskiego w jego programie Jestem, jaki jestem.
28 listopada 2008 roku wokalistka wydała debiutancki album Nigdy nie mów zawsze, który osiągnął status platynowej płyty[1]. Płytę promowały single “Kolęda dla Ciebie”, “Od dziś” (2008), “I prosto w serce”, “Dwa słowa dla życia” (2009) oraz “Tak mało o życiu” (2010)[2]. 27 czerwca 2009 odbył się koncert TOPtrendy, gdzie Paulla została nagrodzona przez dziennikarzy oraz otrzymała tytuł Artysty Roku.
W roku 2010 Paulla brała udział w pierwszej edycji programu Tylko nas dwoje razem z Arturem Partyką, zajmując 5. miejsce[3]. 28 maja wystąpiła podczas koncertu TOPtrendy, gdzie odebrała statuetkę za zajęcie 5. miejsce na najlepiej sprzedającą się płytę w 2009 roku[4].
26 listopada 2010 roku ukazała się druga płyta Paulli zatytułowana Sekret wiecznej miłości, którą promuje singel “Wracaj, czekam”[5]. Album zają 41. miejsce na liście 100 najlepiej sprzedających się płyt w listopadzie 2010 roku[6].
1 kwietnia 2008 roku urodził się syn piosenkarki Adam ze związku z gitarzystą Adamem Konkolem. W marcu 2010 roku wyszła za mąż za Rafała Wojtysiaka[7].

Dyskografia
Albumy
Rok     Tytuł     PL[8]     Informacje
2008 Nigdy nie mów zawsze 2[9] * Certyfikat: platynowa płyta[1] * Sprzedaż: 30 000[10]
2010 Sekret wiecznej miłości 40[11]  * Certyfikat:  * Sprzedaż:

Single
Rok     Tytuł     Album
2008 “Kolęda dla Ciebie” Nigdy nie mów zawsze “Od dziś”
2009 “I prosto w serce” “Dwa słowa dla życia”
2010 “Tak mało o życiu” “Wracaj, czekam” Sekret wiecznej miłości
2011     “Upalny Dzień”     —

Nagrody i wyróżnienia
Rok     Nagroda     Kategoria     Uwagi
2009
TOPtrendy
Artystka Roku     Wygrana[12]
Nagroda Dziennikarzy Wygrana[12]
VIVA Comet Awards
Artystka Roku     Nominacja[13]
Charts Awards (“Od dziś”)     Nominacja[13]
Debiut Roku     Nominacja[13]
Dzwonek Roku (“Od dziś”)     Nominacja[13]
2010
Złote Dzioby
Odkrycie Roku     Nominacja[14]
Przebój Roku (“Od dziś”)     Nominacja[14]
Eska Music Awards
Artystka Roku     Nominacja[15]
Debiut Roku     Nominacja[15]
TOPtrendy
Najlepiej sprzedająca się płyta 2009 roku (Nigdy nie mów zawsze) VI miejsce[16]

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 570 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *