Adam Fidusiewicz i Martyna Budna są razem

Fidusiewicz i BudnaAdam Fidusiewicz (30 l.) ma nową dziewczynę!
Do tej pory aktor nie pojawiał się oficjalnie z żadną partnerką. Jednak teraz zrobił wyjątek i zaprezentował wszystkim swoją piękną ukochaną.

Okazuje się, że aktor spotyka się z uroczą modelką, Martyną Budny. Serialowy Maks z “Na Wspólnej” ochoczo kibicował jej, gdy ta brała udział w ostatnim pokazie nowej kolekcji Mariusza Przybylskiego.

Fidusiewicz chętnie chwali się swoją ukochaną również na portalach społecznościowych. Na jego Instagramie można znaleźć wiele wspólnych zdjęć zakochanych.
źródło: pomponik.pl i Instagram @adamfido

Biografia Adama

Adam Fidusiewicz (ur. 18 lutego 1985 w Warszawie) – polski aktor.

Ukończył Szkołę Podstawową nr 97 w Warszawie. Następnie rozpoczął naukę w Liceum Ogólnokształcącym im. Andersa w Warszawie i w XLV LO im. Romualda Traugutta w Warszawie. Dostał się do szkoły wokalnej w OKU, gdzie śpiewu uczy go Krystyna Prońko. Absolwent liceum im. Agnieszki Osieckiej w Warszawie. Był studentem psychologii mediów w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej, a udział w telewizyjnych produkcjach traktuje jako praktyczne źródło wiedzy i zarobku. Od 2009 roku student Akademii Teatralnej im. A. Zelwerowicza w Warszawie.

Pierwszą rolę zagrał w spektaklu telewizyjnym Różany Zamek (1995), potem był “Likwidator” Krzysztofa Janczaka [Pana Yapy] (1994/95) następne grał również w musicalach: Piotruś Pan oraz Metro. Ważną rolą była w 2000 roku postać Stasia Tarkowskiego w filmie W pustyni i w puszczy Gavina Hooda. W 2003 roku rozpoczął pracę w serialu TVN Na Wspólnej, gdzie zagrał Maksa Brzozowskiego. W musicalu Romeo i Julia (2004) wcielił się w rolę Parysa. Prowadził program Pogromcy rekordów w stacji MTV Polska (2008). Grał też w etiudzie szkolnej “Lol” Pawła Długołęckiego (2006).

Od 9 września 2007 r. występował w VI edycji “Tańca z gwiazdami”. Tańczył z Rosjanką, Alesyą Surovą. Odpadli w 5. odcinku programu i zajęli 10 miejsce.

W konkursie Blog Roku 2008 otrzymał Wyróżnienie główne za blog Mroczne Kalesony[1], który pisze od 2004 roku.

Fidusiewicz interesuje się także plastyką, snowboardem i internetem.

Filmografia
2015: Bodo jako Hans w reżyserii Michała Kwiecińskiego
2015: Crossing Lines jako Artur Slomski w reżyserii Susan Tully
2015: Ojciec Mateusz jako Marek w reżyserii Wojciecha Nowaka
2015: O mnie się nie martw jako Robert w serialu TVP2 w reżyserii Filipa Zylbera
2014: Dzwony wojny jako kapral w serialu BBC
2014: Czas Honoru: Powstanie jako Wilk w serialu TVP2
2014: Zobacz mnie – udział w filmie dyplomowym w reżyserii Mateusza Michalskiego
2014: Marynarz w Łodzi jako trener w filmie Marcina Latałło
2013: Bastian jako Bastian w filmie dyplomowym Szymona Kubki
2011: Na dobre i na złe (odc. 462 “Dymisja” i odc. 480 “Trudne decyzje”) jako młody haker, Pilecki ‘Pisklak’
2008: Małgosia contra Małgosia jako Krzysiek
2003–2010, od 2012: Na Wspólnej jako Maks Brzozowski
2001: W pustyni i w puszczy jako Staś Tarkowski
1996: Likwidator jako młody chłopiec bawiący się petardami w serialu młodzieżowym Krzysztofa Janczaka
1995: Różany Zamek jako Promyk w spektaklu telewizyjnym Wojciecha Molskiego

Dubbing
2015: Avengers: Czas Ultrona
2015: Kopciuszek
2014: Wielka Szóstka
2014: Odlotowe Agentki: Film
2014: Syn Boży
2014: Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz
2014: Muppety: Poza prawem
2014: Szwindel – Darren Vader
2014: Pokemon: Czerń i Biel – Przygody w Unovie i nie tylko – N
2013: Doraemon
2013: Paczki z planety X
2013: Powrót czarodziejów: Alex kontra Alex – Dominic
2012: Leonardo – Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni (odc. 8)
2012: Wodogrzmoty Małe
2012: Liga Młodych –
Thomas Kalmaku (odc. 33),
Kapitan Cold (odc. 34),
Static/Virgil Hawkins (odc. 40, 43, 46)
2011: Z kopyta –
Shane (odc. 58, 68),
Frank (odc. 67),
Matt (odc. 73)
2010: Małe królestwo Bena i Holly

Teatr
2013: Scenariusz dla trzech aktorów Bogusława Schaeffera – jako Dru (reż. Paweł Paszta, grupa A Tu Teatr)
2013: Porwanie Sabinek Juliana Tuwima – Emil (reż. Emilian Kamiński, Teatr Kamienica w Warszawie)
2013: Piosennik Program składany Andrzeja Poniedzielskiego – poKosyniera (reż. Andrzej Poniedzielski, Teatr Ateneum im. Stefana Jaracza Warszawa)
2013: Harce młodzieży polskiej Tomasza Śpiewaka – skaut Adam (reż. Remigiusz Brzyk, Teatr IMKA w Warszawie)
2012: MP4 Program składany (reż. Mariusz Benoit, Teatr Powszechny im. Zygmunta Hübnera w Warszawie)
2012: Wesele Stanisława Wyspiańskiego – Kaspr i Widmo (reż. Jarosław Gajewski, Teatr Collegium Nobilium w Warszawie)
2012: Warsztat Katarzyny Małachowskiej – spektakl ruchowy w Teatrze Collegium Nobilium w Warszawie
2012: Julia musi umrzeć na podstawie Romeo i Julia Williama Shakespeare’a – Romeo (reż. Barbara Wiśniewska, Akademia Teatralna im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie). W październiku 2012 roku spektakl wziął udział w Baltic House Theatre Festival w Petersburgu, w lutym 2013 rok został zaprezentowany na SZEM Festival w Miskolc na Węgrzech, następnie spektakl pokazywano na Międzynarodowym Festiwalu Szkół Teatralnych ITSELF w Warszawie (lipiec 2013) i 56th Festival dei 2 Mondi di Spoleto we Włoszech.
2011: Pielgrzymi do Grobu Pańskiego Johanna Adolfa Hasse – rola Przewodnika (reż. Aneta Groszyńska, Kamila Michalak, Jakub Kasprzak, Tomasz Szczepanek, pod opieką Ryszarda Peryta, Teatr Collegium Nobilium w Warszawie)
2010: Enter Mikołaja Makowskiego – przygotowanie układu choreograficznego (reż. Anna Smolar i Jacek Poniedziałek, Nowy Teatr w Warszawie)
2004: Musical Romeo i Julia Bartosza Wierzbięty na podstawie dramatu Romeo i Julia Williama Shakespeare’a – Parys (reż. Janusz Józefowicz, muz. Janusz Stokłosa, Teatr Studio Buffo w Warszawie)
2000: Musical Metro Agaty i Maryny Miklaszewskich – rola młodego człowieka (reż. Janusz Józefowicz, muz. Janusz Stokłosa, Teatr Studio Buffo w Warszawie)
1999: Piotruś Pan Jamesa Matthew Barrie w adaptacji Jeremiego Przybory – rola Indianina (reż. Janusz Józefowicz, muz. Janusz Stokłosa, Teatr Muzyczny Roma w Warszawie)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 93 razy, 1 wizyt dzisiaj)